• Galego
  • Español
  • English

Restaurantes da Biosfera

No ano 2019, realizouse a formación e avaliouse ao primeiro grupo de Restaurantes da Biosfera, aqueles restaurantes que cumpren unha serie de requisitos relacionados coa calidade e profesionalización, instalacións e servizos, boa xestión ambiental, utilización de materias primas do territorio, e tamén, implicados coa formación ofrecida pola Reserva de Biosfera e coa mellora continua dos seus establecementos.

Derivados destos traballos co sector, constituíuse neste ano 2019 a Asociación de Ecoturismo da Reserva de Biosfera, formada por empresariado do sector turístico e na que se mellorou notablemente a colaboración público- privada e a participación na planificación turística desta área. 

 

Os dezaseis Restaurantes certificados coa Marca de Calidade da Reserva de Biosfera son os seguintes:

  • Abegondo: Mesón- Museo Xente no Camiño.
  • Bergondo: Restaurante San Isidro.
  • Betanzos: A Artesa da Moza Crecha, A Cova do Frade, Casa do Queixo, Mesón O Pote, Restaurante Casanova, Restaurante Os Arcos, Restaurante San Andrés e Restaurante Vega.
  • Carral: Casa Juanito.
  • Coirós: Caserío de Tión.
  • Irixoa: Restaurante O Garfo.
  • Oza – Cesuras: Parrillada Terranova, Rectoral de Cines.
  • Paderne: Casa de Sixto. 

 

Na seguinte ligazón se pode descargar unha guía de restaurantes da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.

RESTAURANTES DA BIOSFERA

 

Descobre a campaña promocional “Receitas da Biosfera”

VIDEOS RECEITAS DA BIOSFERA

 

 

O Recetario da Biosfera:

 

Lolo Mosteiro do Restaurante A Artesa da Moza Crecha elaborando “Bacallau á Betanceira”

 

 

 

 

“BACALLAU Á BETANCEIRA”

 

 

Carlos Boado do Restaurante El Caserío de Tión elaborando “Salteado da Biosfera”

 

 

 

 

“SALTEADO DA BIOSFERA”

 

Araceli López do Restaurante A Casa do Queixo elaborando “Petiscos de Queixo”

 

 

 

 

“PETISCOS DE QUEIXO”

 

María Esther Blanco do Restaurante San Andrés elaborando “Robaliza ao Forno “

 

 

 

“ROBALIZA AO FORNO”

Elena Mosquera do Restaurante Casanova elaborando “Carré de Cordeiro lechal con cuscús de verduras “

 

 

 

 

“CARRÉ DE CORDEIRO LECHAL CON CUSCÚS DE VERDURAS”

Olga Sánchez e Manolo Acha do Restaurante Parrillada Terranova elaborando “Bacallau á Grella “

 

 

 

 

“BACALLAU Á GRELLA”

Paula Martínez do Restaurante A Artesa da Moza Crecha elaborando en Casa de Sixto un  “Guioza de Lombarda encurtida en falso Kinchi con galina da Biosfera “

 

 

 

 

“GUIOZA DE LOMBARDA ENCURTIDA EN FALSO KINCHI CON GALIÑA DA BIOSFERA”

Fernando Cortés do Restaurante Vega Comer y Picar elaborando un  “Cocido de Repolo”

 

 

 

 

” COCIDO DE REPOLO”

Alberto García do Restaurante Mesón O Pote elaborando un  “Bacallau confeitado con crema de cabaza”

 

 

 

 

” BACALLAU CONFEITADO CON CREMA DE CABAZA”

Inés Mourón do Restaurante San Isidro elaborando uns  “Lombos de pescada con Langostinos e Zamburiñas”

 

 

 

 

” LOMBOS DE PESCADA CON LANGOSTINOS E ZAMBURIÑAS”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurantes da Biosfera

   

    Se desexa contactar con nós pode usar o seguinte formulario de contacto: