Mariñas Coruñesas comezou hoxe 8 de setembro a entrega dos recipientes aos hostaleiros
A Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo quere combinar a sustentabilidade e a seguridade nos restaurantes da comarca asociados á súa marca de calidade. @Teniendo en cuenta as propostas dos hostaleiros, dentro do Plan de Actuación Turística da Reserva de Biosfera ante o COVID-19, desenvolveu envases ecolóxicos para as súas accións de comida para levar, acordes co espírito de coidado ao medio ambiente que promove.
Estes Restaurantes da Biosfera terán unha diferenciación máis, incorporando este modelo de envases, que se poden mesmo destinar a evitar os desperdicios alimenticios. Os envases son 100% biodegradables e 100% compostables, feitos integramente en pulpa de cana de azucre.
Están a entregarse aos restauradores dous modelos de envases: un de 1.000 ml e outro con capacidade de 1.400 ml. Son aptos para sólidos e líquidos a altas temperaturas, salsas… así como tamén para quentar no forno e microondas.
O presidente da Reserva, José Antonio Santiso, e o alcalde de Coirós, Francisco Quintela, achegáronse hoxe ata o Caserío de Tión, onde lle entregaron ao seu propietario, Carlos Boado, os envases. Santiso destacou que os restauradores se han lanzado ao formato da comida para levar #ante a pandemia e por iso desde Mariñas – Betanzos buscouse a forma de colaborar.
“A nosa marca de calidade debe promover servizos en harmonía co medio ambiente e con estes envases lógrase”, recensión. Santiso incidiu nos importantes pasos que se están dando cos Restaurantes da Biosfera, unificando a súa imaxe, proporcionando formación e innovación.
Ademais, realizouse especificamente o deseño dunhas franxas promocionais personalizadas para cada un dos Restaurantes certificados actualmente, integrados coa Imaxe de Marca da Reserva de Biosfera, e co seu respectivo Código QR, para ter máis información sobre cada un dos establecementos. Estes deseños personalizados foron realizados polo ilustrador local Luís Galán.
Esta actuación conta co apoio e financiamento da Deputación da Coruña (80%) e do programa Leader (20%).