Volver a noticias

Catas sensoriais para avaliar os produtos da Reserva

14/1/2022

Diademas sensoriais e un software de análise sensorial de última xeración axudará a validar a calidade dos produtos agroalimentarios certificados pola Marca de Calidade de Mariñas Coruñesas, xa avalada co selo Unesco. «Trátase dunha experiencia pioneira en España no ámbito dos produtos certificados a través de técnicas en auxe nos cinco continentes e nos sectores máis avanzados»

As conclusións expoñerase nunha sesión de cata que contará coa dirección de expertos en análise sensorial, que levará a cabo o próximo 21 de decembro.

Maruxa Quiroga, da firma TasteLab, que levará a cabo esta proposta, a idea é que na cata próbense tres produtos da reserva (marmelada, queixo e zume de mazá), comparándoos con outros do mercado, o que permitirá comprobar as diferenzas e tamén, grazas á diadema, a experiencia sensorial que produce a súa degustación.

«Esperamos que o público se penetre no mundo sensorial de forma amena e divertida, e por outro lado, poñendo en valor a calidade diferencial dos produtos certificados coa Marca da Reserva de Biosfera», indican desde a entidade sobre o dobre obxectivo que cumprirá esta iniciativa.

Asistentes virtuais

Á vez que a cata física e como medida preventiva contra o covid, haberá tamén unha telemática, dirixida por un técnico sensorial, que guiará a actividade para os asistentes virtuais, aos que se ofrecerá datos e información sobre os produtos. «Todo isto, desenvolvido baixo métodos de intelixencia artificial e un software de análise sensorial único a nivel mundial», avanzan. Os catadores poderán responder nos seus dispositivos móbiles, obtendo datos de maneira automático en tempo real grazas ao software de análise sensorial Sensesbit.

A análise sensorial dun produto, que é o que se pretende levar a cabo con esta actividade, supón un traballo científico previo, non só para coñecelo, mediante entrevistas cos produtores, senón levando a cabo comparacións con outros para determinar as súas calidades específicas e facendo catas previas para poñer en valor as propiedades organolépticas, neste caso, dos produtos certificados na Marca dá Reserva de Biosfera.

Desde a entidade considérase que estas análises supoñen non só unha medida de apoio ao sector agroalimentario da zona, senón para os Restaurantes dá Biosfera, os establecementos certificados que utilizan estes produtos.

Pincha aquí:

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/coruna/2020/11/29/catas-sensoriales-evaluar-productos-reservatitular-2-col-cuerpo-20-noticias-secundarias/0003_202011H29C9992.htm