A Mostra de Viños e Produtos dá Reserva de Biosfera consolídase coa súa sexta edición apuntando á alta cociña. Serán 25 os emprendedores da comarca que o 22 e 23 de setembro, presenten o seu traballo na praza Irmáns García Naveira de Betanzos.
As Mariñas Coruñesas e o Concello de Betanzos presentaron onte oficialmente este evento que ofrecerá unha ampliada variedade de produtos. Haberá conservas vexetais, produtos de horta, ecoarroces, queixos, stevia, lúpulo, cervexa, veu ou xabóns artesanais, entre un longo etcétera. A Reserva de Biosfera está convencida da idoneidade dos seus produtos para a alta cociña. Nesta ocasión contará co showcooking dos chefs Iván Domínguez e Beatriz Sotelo (Grupo Nove) e da maridaxe en directo de Sonia Molero.
O presidente da Reserva, José Antonio Santiso, cualificou aos emprendedores locais de “exemplo a nivel nacional e mundial” ao ser os primeiros en obter o selo de calidade da biosfera. “Aos poucos imos avanzando”, sinalou, á vez que animou a aproveitar as bondades “ do noso” para tratar de xerar actividade económica da que vivir. Pola súa banda, a alcaldesa de Betanzos, María Barral, apuntou que “co traballo de todos conseguimos consolidar esta Mostra”. A rexedora incidiu en que os produtos da comarca destacan “pola súa calidade” e demostran a “potencialidade” do territorio. A Mostra non só será este escaparate de produtos. A Reserva e o Concello ofrecerán unha completa programación en paralelo, ademais das demostracións. Durante a tarde do sábado 22 haberá un taller infantil sobre os ingredientes esenciais nos alimentos do outono, un taller sobre tomate autóctono, ou a actuación “A Música de Cecebre”. O domingo tamén haberá xogos populares.