Volver a noticias

La Reserva de Biosfera presume de calidad e innovación en la VI Muestra de Viños e Produtos das Mariñas que celebra en Betanzos

14/1/2022

Centos de personas visitan o evento e descubren a multitude de produccións dos emprendedores da comarca. Santiso destaca a introducción dos productos na alta cociña, como demostran os chefs invitados.

A Reserva de Biosfera aumenta cada ano o seu escaparate de produccións locais. Son 25 os emprendedores que  enseñaron o seu traballo na VI Mostra de Viños e Produtos de As Mariñas. Centos de persoas visitan os diferentes postos, situados na carpa instalada na plaza Irmáns García Naveira.

“É un síntoma de que hai oportunidades de desenvolvemento ao abeiro do territorio”, apuntó José Antonio Santiso, presidente da Reserva. Estuvo acompañado na apertura do evento pola alcaldesa de Betanzos, María Barral, así como de representantes dos municipios que conforman a entidad.

A calidad das produccións se está trasladando tamén a  alta cociña. Como exemplo, a Mostra conta con varios showcookings. Beatriz Sotelo mostróu delicatessen con patatas o cebolas da Daterra, unha das empresas con selo de calidad da biosfera. Espuma de patata con trufa o ñoquis rellenos foron algunas das suas creaciones. Así como o chef Iván Domínguez.

Nos postos da Mostra se poden ver cada ano un maior repertorio: sales variadas, helados artesanos, jabones, infusiones, mermeladas, empanadas, quesos de todo tipo, cerveza artesana, vino de Betanzos y un largo etcétera.

Outro indicio do avance na política agroalimentaria da Reserva se pode encontrar na repercusión internacional. Santiso desveló na inauguración a chamada recibida nos últimos días do Banco Mundial, organizador dun evento en Paraguay para invitar a As Mariñas a presentar su experiencia piloto.

“A base de traballo estamos facendo grandes avances”, señaló. O presidente reiteró el éxito ya demostrado de firmas como Orballo, Daterra o A Castrexa, pioneras en el sello de calidad, como ejemplo de que “é posible”.

A alcaldesa resaltóu o “traballo” dos produtores para obter produtos con unha “calidade garantizada”.