Volver a noticias

Proxecto para a redución de antibióticos na dieta de animais de porcino en ciclo industrial

14/1/2022

O Proxecto para a redución de antibióticos na dieta de animais de porcino en ciclo industrial (FEADER 2018/001B) xurde da necesidade de establecer unha estratexia para a adaptación do sistema de produción nas granxas de porcino fronte ás novas esixencias dos consumidores, encamiñada a unha redución do uso de antibióticos na alimentación animal. A Asociación Mariñas Betanzos é unha das entidades asociadas a esta iniciativa.

A resistencia das bacterias aos antimicrobianos é un problema de saúde pública mundial que concerne especialmente ao sector gandeiro porcino. A presión á que nos últimos anos está a someterse a todos os axentes involucrados na industria porcina, levou a que se intensifique, tanto a nivel de campo como a nivel de investigación, a procura de substancias alternativas ao emprego de antibióticos con finalidade profiláctica. A retirada de antibióticos con efecto profiláctico nas explotacións porcinas terá que vir acompañada non só do emprego de substancias alternativas, senón tamén de cambios a nivel de manexo, alimentación, sanidade, control de calidade de augas, etc.

O proxecto propón facer grupos de animais, claramente identificados, collendo distintos lotes de cría nas diferentes granxas de porcino pertencentes aos socios de Coporc S.C.G., nos que se leva a cabo a supresión de antibióticos aplicando diferentes pautas de manexo:

ACCIÓNS LEVADAS A CABO NA PRIMEIRA ANUALIDADE

Socios do Proxecto: