ECOTURISMO

Accede a la web de ecoturismo

Restaurantes da Biosfera

No ano 2019, realizouse a formación e avaliouse ao primeiro grupo de Restaurantes da Biosfera, aqueles restaurantes que cumpren unha serie de requisitos relacionados coa calidade e profesionalización, instalacións e servizos, boa xestión ambiental, utilización de materias primas do territorio, e tamén, implicados coa formación ofrecida pola Reserva de Biosfera e coa mellora continua dos seus establecementos.

Derivados destos traballos co sector, constituíuse neste ano 2019 a Asociación de Ecoturismo da Reserva de Biosfera, formada por empresariado do sector turístico e na que se mellorou notablemente a colaboración público- privada e a participación na planificación turística desta área.

Os dezaseis Restaurantes certificados coa Marca de Calidade da Reserva de Biosfera son os seguintes:

Abegondo: Mesón- Museo Xente no Camiño.
Bergondo: Restaurante San Isidro.
Betanzos: A Artesa da Moza Crecha, A Cova do Frade, Casa do Queixo, Mesón O Pote, Restaurante Casanova, Restaurante Os Arcos, Restaurante San Andrés y Restaurante Vega.
Carral: Casa Juanito.
Coirós: Caserío de Tión.
Irixoa: Restaurante O Garfo.
Oza – Cesuras: Parrillada Terranova y Rectoral de Cines.
Paderne: Casa de Sixto.
RestaurantesVídeos receitas

RECETARIO DA BIOSFERA

Lolo Mosteiro do Restaurante A Artesa da Moza Crecha elaborando “Bacallau á Betanceira”
Carlos Boado do Restaurante El Caserío de Tión elaborando “Salteado da Biosfera”
Araceli López do Restaurante A Casa do Queixo elaborando “Petiscos de Queixo”
María Esther Blanco do Restaurante San Andrés elaborando “Robaliza ao Forno “
Elena Mosquera do Restaurante Casanova elaborando “Carré de Cordeiro lechal con cuscús de verduras “
Olga Sánchez e Manolo Acha do Restaurante Parrillada Terranova elaborando “Bacallau á Grella “
Paula Martínez do Restaurante A Artesa da Moza Crecha elaborando en Casa de Sixto un  “Guioza de Lombarda encurtida en falso Kinchi con galina da Biosfera “
Fernando Cortés do Restaurante Vega Comer y Picar elaborando un  “Cocido de Repolo”
Alberto García do Restaurante Mesón O Pote elaborando un  “Bacallau confeitado con crema de cabaza”
Inés Mourón do Restaurante San Isidro elaborando uns  “Lombos de pescada con Langostinos e Zamburiñas”




Que máis facemos?